Of ‘ The postman always rings twice’

Mijn eerste ervaringen als gepensioneerde met de verschillende mogelijke betalingswijze van het pensioen kon U lezen in mijn blog van 25 september . Daar kwamen wel wat reacties op . Van volgers die hun sympathie of verwondering uitdrukten , maar ook iets officieler . Van de Ombudsdienst van Pensioenen, van de Rijksdienst voor Pensioenen en van Bpost . De Ombudsdienst beschouwde mijn column en bijhorende tweet als een verzoek, ging de zaak onderzoeken en bevestigde dit per brief . De Rijksdienst voor Pensioenen vroeg mijn rekeningnummer , om rechtstreeks te kunnen storten . En Bpost zond een mail om te preciseren dat ik met de RVP contact moest opnemen om een rechtstreekse storting gratis op mijn rekening te krijgen . Overigens vond Bpost de 4 euro per overschrijving een zeer redelijk tarief .

Sterk onder de indruk was ik van de Ombudsdienst van Pensioenen . Op 2 oktober al kreeg ik een mail met een omstandig verslag van hun onderzoek van mijn dossier . Daaruit bleek dat ik mijn persoonlijk bankrekeningnummer indertijd correct had opgegeven , maar dat het verkeerd was verwerkt in de dienst . Dat ik daarom een betaling kreeg via assignatie . En dat de Rijksdienst nu bij mijn bank ging vragen de gegevens na te kijken . Zodra de bank de inlichtingen zou geven , zou de storting naar het eigen nummer gebeuren . De kosten aangerekend door Bpost waren het probleem van Bpost , en ik kreeg de gegevens van de ombudsman van de post doorgespeeld .

Mijn dubbele conclusie op dat vlak . De Ombudsdienst van Pensioenen werkt prima . Twitter is een sterk medium . En ook Bpost volgt twitter .

En natuurlijk ben ik benieuwd of ik volgende keer een rechtsteekse storting krijg op eigen rekeningnummer, of toch …

Want net voor 2 oktober toen ik de mail van de ombudsdienst ontving , namelijk op 30 september , belde de postbode aan . Met een doorschijnend plastic zakje met daarin het pensioengeld , in briefjes en in munten . Of hij alleen was , vroeg ik , want vorige keer waren ze met twee . Neen , hij was niet alleen , er was iemand mee in opleiding , maar die bleef op straat . Bij de twee scooters met Bpostbakje . Het werd trouwens tijd dat ze iemand mee stuurden in opleiding , vond hij, want hij was al meer dan 20 jaar op de baan . En dat begon te wegen . Tellen en electronisch tekenen was er deze keer niet meer bij , gewoon voor dat zakje aftekenen . En zonder kosten . Het is dus weer anders dan vorige keer , zei ik . En in november zal het weer veranderen, zei hij . Maar hoe, dat wist hij niet . En gaf daarbij de indruk dat niemand dat wist .

Dat maakt me natuurlijk benieuwd . Belt de postman een derde keer ?

Paul Soete

Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on FacebookShare on Google+